Dåligt cup-upplägg

En regnig eftermiddag i Stockholm ägnades åt att då och då slänga ett öga på fotboll från en regnig arena i Gävle. Och snacka om att det bjöds på skrällar. Först Sirius mot ett sargat Djurgården följt av Valsta som slog HIF trots alla EM-stjärnor...

Smärre mirakel under lördagen, och en tro på det fenomenet gör det onekligen lättare att stiga upp kvart i sju i morgon bitti för resa till vår match mot Kalmar, också den på cupfestens Strömvall!

Jag är den förste att proklamera att mötet med de regerande cupmästarna, tillika landets just nu bästa lag, blir något att bita i. Dessutom tvingas vi spela utan några ordinarie spelare som vilas på grund av skadeproblem.

Att kasta skit på förbundet över upplägget med en match-helg uppe i Gävle känns minst sagt som att slå in en vidöppen dörr. Jag gör det ändå.

Jag anser som så många andra att den stora charmen med nationella cupturneringar är att ständigt hoppas på David i kampen mot Goliat.

Jag fullkomligt älskar den engelska FA-cupen när något brögäng sparkar på varje superstjärna som rör sig framför ett lerigt straffområde, ivrigt påhejade av en liten men fanatisk hemmapublik.

Tycker att man ända fram till finalen automatisk ska låta laget från en lägre division (om så är fallet) få fördelen av hemmaplan.