DAMFOTBOLL

Nilsson skyller Schelins skada på SOK

Göteborg har fått klara sig utan anfallsstjärnan Lotta Schelin under inledningen av säsongen. Nu riktar tränare Torbjörn Nilsson kritik mot SOK, eftersom hennes lårskada uppstod under deras fystester tidigare i vintras.

Lotta Schelin gjorde ett maxtest med knälyft och då hände någonting med baksidan av låret.

– Det var där skadan började. När man går på maxlyft så ligger man ju på gränsen till att musklerna ska klara det och då ligger man ju också på gränsen till en väldig skaderisk. Jag har svårt att förstå att man gör sådana här tester, säger tränare Torbjörn Nilsson.

Lotta Schelin missade damlandslagets EM-kvalmatcher mot Ungern och Italien i början av maj och har bara spelat 66 minuter av den damallsvenska säsongen med sitt Göteborg.

– Nu är hon med oss ungefär 90 procent på träningarna, men går inte för fullt i de övningar där man måste springa full fart i 25-30-40 meter. Det är då skaderisken är som störst, säger Torbjörn Nilsson.

Tränaren är orolig för att Schelin ska slå upp skadan igen.

– Går man på för tidigt i en sådan här skada och den går upp igen då är det bara att börja om med rehabiliteringen, säger Nilsson, som inte vet när Schelin kan spela igen.

Hur mycket påverkar det ert spel att hon inte är med?

– Hon gjorde ju nästan hälften, eller i alla fall en tredjedel, av målen i fjol så det är klart att hon påverkar.

Linn Berglund
linn.berglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista