Inför EM

Zlatan om knäskadan: "Jag får vänja mig"

Landslaget återsamlades på onsdagen för att fortsätta förberedelserna inför EM. Presskonferens och en lättare träning stod på schemat och Zlatans knä var i fokus.

Tobias Linderoth, som alltså kom med i den svenska EM-truppen, tränade inte ute på planen utan var hänvisad till träningscykeln i gymet. Han ersattes av sin reserv Kennedy Bakircioglü som stannar kvar på lägret resten av veckan.

Markus Rosenberg klev av efter den första halvtimmens uppvärmning, troligen för att även han rehabträna.

Däremot var Zlatan med i träningen fullt ut.

I övrigt var det en ganska lugn träning för att få igång spelarna, som avslutade med att skriva autografer till alla som ville ha.

Träningsrapport:

Övningar:
Träningen gick ut på att låta spelarna springa av sig den lediga dagen och få känna mycket på bollen. Efter en löpuppvärmning och stretch delades spelarna upp i två gäng som började med att spela ”kvadraten”.

Träningen avslutades sedan med ett tvåmålspel. Spelarna fick inte använda mer än två tillslag i följd och hårda närkamper och tacklingar lyste med sin frånvaro.

Skaderapport:
Tobias Linderoth åker med till EM men följde inte med ut på Råsundas gräsmatta. Han stannade istället inne i gymmet och kämpade på en träningscykel. Markus Rosenberg var ute i en halvtimme och joggade i låg fart. Zlatan Ibrahimovic var inte med och spelade ”kvadrat” men var med och såg pigg ut i det avslutande spelet. Efter träningen var läkarteamet snabbt framme och lindade om Zlatans onda knä.

Delikatess:
Zlatans språngnick såg länge ut att bli träningens snyggaste mål, men Henrik Larssons avgörande lobb över Andreas Isaksson var nog snäppet vassare...

Miss:
Kim Källström skulle panga in en boll i mål men totalmissade och det hårda skottet flög rakt upp på pressläktaren där delar av journalistkåren fick slänga sig åt sidan för projektilen.

Övrigt noterat:
Samtliga landslagsspelare begav sig efter träningen till den delen av läktaren där de unga fansen väntade. Nästan rörande att se fullblodsproffs stå i kö och vänta för att kunna skriva i samtliga block. Tommy Söderberg hade varit stolt över sina grabbar!

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista