INFÖR EM

Zlatan ägnade fredagen åt styrketräning

Beskedet häromdagen var att Zlatan Ibrahimovic skulle vara med på samtliga pass fram till EM, trots sina knäbekymmer. Men på fredagens träning saknades han.

Zlatan Ibrahimovic tränade ett styrkepass på gym för att hålla igång musklerna runt knät, uppgav förbundskapten Lars Lagerbäck på fredagens presskonferens.

Lagerbäck räknar med att Zlatan Ibrahimovic tränar med laget igen på lördag och att samtliga spelare utom Markus Rosenberg är tillgängliga för spel mot Ukraina på söndag.

Interanfallaren har störts av knäproblem under våren, men enligt vad landslagsläkaren Magnus Forssblad sade efter gårdagens träning ska det inte vara någon större fara med Ibrahimovics knä.

–Vi tar en dag i taget, men han kör på här för fullt och behandlas med traditionellt sätt, lite kyla på. Jag tror inte det behövs några mirakelbehandlingar för att få honom helt spelklar, sade Forssblad.

Inte heller Markus Rosenberg, som är på god väg tillbaka från sin knäskada, tränade med gruppen på fredagen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista