"Vad betydde det bytet?"

Svaret på vem som fick byta av kapten Ljungberg blev Sebastian Larsson. Trots att truppens yngsta spelare var en av de bästa i första halvleken fick han snällt se den andra från avbytarbänken.

Frågan är vad det innebär. Är Sebastian Larsson redan klar för startelvan och fick därför vila för att Lagerbäck ville lufta Wilhelmsson, som sedan blir avbytare om en vecka mot Grekland? Eller var det mittfältet som (på ett föga imponerande vis...) avslutade dagens match som också startar EM-premiären?

Att läsa av förbundskaptenerna är svårt men jag tycker att Sebastian Larsson ska spela. Flera gånger mot Ukraina kom han fram på sin högerkant och mest av allt gladde samspelet med Henke och framför allt Zlatan.

Larssons spelstil med sina kvicka ryck bakom motståndarnas ytterback är som gjord för Ibrahimovics skarvar, vrickningar och chippar. Äntligen kan vi kanske utnyttja vår enda världsstjärnas förmåga att agera spelfördelare likt man gör i Inter!

Är det förresten inte lite märkligt att Zlatan och Fredrik Ljungberg så sällan lyckas hitta varandra på planen? Minns hur bra Freddie var på att bli framspelad av Dennis Bergkamp i Arsenal en gång i tiden. Varför går det inte i Blågult?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista