Träningsrapport torsdag

Intressant uppställning i tvåmålsspelet

Backar: Stoor, Majstorovic, Mellberg, Dorsin. På mittfältet Ljungberg, Andersson, Svensson och Sebastian Larsson. På topp Zlatan och ”Henke”. Så såg ena uppställningen ut på torsdagens landslagsträning i Lugano.

 • Målvakterna startade en halvtimme innan resten
  Målvakterna började med närskott, slängningar och upp igen. Sedan väntade inlägg där landslagsledaren Lasse Richt spelade rollen som störande anfallare.
   
  Johan Wiland tejpades om fotleden men fortsatte sedan träningen.
   
 • Sist in
  Ljungberg med Zlatan tre meter framför sig. Zlatan som var sist in igår.
   
 • Utespelarnas träning
  Började med att bolla gris, sedan joggning fram och tillbaka, därefter kvadraten med en i mitten som följdes av ett större kvadratspel med tre spelar i mitten med orangea västar. Två tillslag tillåtna.
   
  Därefter kort passningsövning tre och tre. Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och Daniel Majstorovic utgjorde en grupp. Sedan samling i mittcirkeln.
   
  Zlatan avvek från mittcirkeln först av alla innan Lagerbäck hade pratat klart. Henke slöt upp och de stod ett tag och pratade med varandra.
   
 • Matchspel
  Laget med orangea västar: Stoor, Mellberg, Majstorovic, Dorsin i backlinjen. Ljungberg, A Svensson, D Andersson, S Larsson på mittfältet och Zlatan och Henke på topp. De hade i uppgift att försvara sig och så fort de fick tag på bollen fick det andra laget börja om från egen planhalva.
   
 • Tvåmål sjumanna
  Bara två tillslag tillåtna. Snyggt mål av Ljungberg som slog inlägg på kanten som seglade in i Wilands vänstra burgavel. Ljungberg gjorde även nästa mål, frispelad av Zlatan.
   
  Orangea laget, återigen: Majstorovic, Mellberg, Stoor, Dorsin, Ljungberg, A Svensson, D Andersson, S Larsson, H Larsson, Zlatan.
 • Rosenberg och Elmander
  Spelade båda, i det andra laget. Rosenberg som var lindad runt sitt vänstra knä fick till och med göra mål med ett hårt skott i Isakssons vänstra hörn.
   
 • ZlatanAvslappnad, loj. Tände till på sjumannaspelet med snygga nedtagningar och snabbt vidarespel. Passade till och med Ljungberg.
   
 • Specialträning anfallare
  Zlatan, Henke, Rosenberg och Allbäck. Växelspel – pang-pang och sedan avslut. Isaksson visade bra form. Men när Zlatan tog i, då var Isaksson uppe och köpte korv – han kastade sig i helt fel hörn. Elmander var med i en spelövning på andra sidan planen.
   
 • Roland gastar
  ”Andraboll” när ett långt uppspel närmade såg Zlatan såg Roland att understödet inte var det bästa från Zlatans lag.
   
 • Joxa med trasan
  Christian Wilhelmsson verkar ha fått en ny hobby. Han rafsade flertalet gånger upp grästuvor och jonglerade med dem. La till och med upp en på ryggen som värsta Ronaldinho.

Martin Hedberg, Lugano
martin.hedberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista