Del 2

Christian Olsson: Dagbok från Lugano

Hej, dagboken!
Nu vet jag varför mina intervjuer med Anders Svensson alltid blir så hopplösa. Jag kom på det i går, efter ännu ett viktlöst ”fråga-svar-försök” på landslagets hotell här i Lugano.

Svensson har, nämligen, ett litet livligt födelsemärke på sin näs-spets och detta märke har en hypnotisk inverkan på mig.

Jag tittar på det hela tiden och tänker... att det ser allt före ögonen, eftersom det sitter längre fram... tänker på alla bollar det sett passera tätt förbi på väg mot Svenssons panna... Och så plötsligt tystnar Svensson; klar med sitt svar, inväntandes nästa fråga, som ju inte alls är klar... och så blir det som det blir...

Svensson och de andra i landslaget tycks, för övrigt, ha funnit sin rytm i lagbyggandet här i Lugano.

Träning kring lunch och på eftermiddagen någon slags frivillig gemensam aktivitet, i dag finns - till exempel - golfspelande på programmet.

Vi som är så lyckligt lottade att vi får bevaka landslaget på plats här vid Lugano-sjöns stränder har upptäckt flera saker som återkommer och är typiska för livet här.

På restaurangerna kan du, exempelvis, räkna med cigarettrök mitt i pastan. Det finns inget sån’t där rökförbud här...

Sen är Lugano en enormt backig stad. Backarna är perfekta för den som vill hitta en ny dimension i sin löpträning....och helt fruktansvärda för den som dagen före resan hit köpte nya skor och nu umgås med skoskav stora som mynt.

Jah, det var det, dagboken!

Vi hörs igen nästa gång!!

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista