Vi ser ett nytt Tjeckien

Det var inte mycket som var sig likt med Tjeckien i matchen mot Schweiz. Eftersom de skämt bort oss med en blixtrande offensiv de senaste mästerskapen utgår man ifrån att det ska bjudas på chansrik fotboll så fort Brückners mannar kommer in på plan.

Efter att ha sett drabbningen med Schweiz kan man konstatera att så blir inte fallet den här EM-sommaren.

Nedved och Rosicky saknas som bekant och säg det landslag i Europa som har en sådan bredd att man hittar värdiga ersättare till en duo av den kalibern.

På topp var visserligen Jan Koller som vanligt säker i bollmottagningarna men hade väldigt svårt att ta sig in i straffområdet med bollen. Milan Baros kom inte ens in i matchen och det är en tydlig indikation på hur stark hans aktie är för tillfället.

Men å andra sidan, nu håller istället Tjeckiens defensiv högsta klass! Petr Cech i målet var som alltid stensäker och framför honom stod fyrbackslinjen emot allt.

Schweiz farligheter kom alla efter inlägg och inte en enda gång spelade man sig igenom i mitten där Ujfalusi och Rozehnal dominerade. Och på kanterna har man brytsäkra Grygera och Jankulovski.

Efter segermålet backade man hem och spelade med elva man bakom bollen. Det enda Schweiz förmådde att göra var att lyfta in ”lycka-till-bollar” in i straffområdet. Känns Rehhagel-taktiken igen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista