Läs chatten med vår expert Ralf Edström

Radiosportens välkände expert Ralf Edström svarade på era frågor inför matchen mot Grekland.

Moderator:Välkommen till chatt med Ralf Edström. Nu startar chatten.
Anders E:Kommer Zlatan att lyckas ikväll tror du?
Ralf Edström:Ja det tror jag. Jag tror att han är så pass tänd och sugen att han kommer att lyckas.
Djurgårdarn:Sverige har bland de högsta medelsnittet i EM (28,8 år). I startelvan är snittet säkerligen runt 30. Tycker du att Lagerbäck klamrar sig fast vid sina gamla favoriter på bekostnad av unga spelare som är/hade blivit bra om de hade fått chansen? Vilken ung spelare saknar du i truppen?
Ralf Edström:Han borde ha föryngrat en del men det har visat sig i stora mästerskap att de med hög medelålder har lyckats bra. Jag saknar Marcus Berg, han kommer och bli fantastiskt duktig landslagsspelare.
Mats:Hur ska Sverige vinna mot Grekland?
Ralf Edström:Ja de ska vara aggresiva och skärpta på fasta situationer mot oss, de är duktiga på fasta situationer, framför allt på hörnor. Våga gå på offensiven.
ewonz:hej jag undrar vad du tycker om att ha Daniel Andersson som defensiv tillsammans med Anders Svensson
Ralf Edström:Nej, det tycker jag inte. Det räcker med en defensiv tycker jag. Daniel Andersson gör alltid sitt men är inte en startspelare.
Janne:Vad tycker du om Peter Fröjdfeldts insats vid Hollands första mål? En spelare som ligger utanför planen upphäver väl inte offsiden, vad än reglerna säger? Jag antar att du blev förtjust av vad du såg av ”ditt” Holland? Hälsningar från landet på Stallarholmen!
Ralf Edström:Enligt regelboken gjorde de enligt regelboken. Det var en regel som väldigt få kände till. Det var stabilt av Holland att hålla nollan mot Italien och göra tre mål, imponerande.
Magnus:Vem hopaps och tycker du ska vakta målet ikväll?
Ralf Edström:Ingen tvekan Andreas Isaksson. Även om han inte spelat så mycket i Manchester City så har han alltid spelat bra i landslaget.
ewonz:tror du henke kommer att starta med zlatan?
Ralf Edström:Absolut. Henke är bäst bara. Vi har bra avbytare men Zlatan och Henke ska starta.
Choffee:Kommer dom klara av greklands Fysiska försvar?? tror du att dom kommer filma mkt som de stod i sportbladet igår?
Ralf Edström:Zlatan är en av de mest fysiskt starka spelare som finns och Henke är smart. Vi ska inte lyfta för mycket högt utan spela mer på marken. Men vi får se upp när de stora grekiska backarna kommer upp på deras hörnor.
Johanna:Vilken grekisk spelare måste vi se upp med extra?
Ralf Edström:Det är naturligtvis Gekas, han är från Leverkusen, han är deras bäste. Sedan får vi se upp med Karagounnis frisparkar.
ewonz:tycker du Ljungberg ska vara med i första uppstälningen?
Ralf Edström:Ja jag tycker han ska starta och se hur hans revbensskada känns, han är ju lagkapten.
lars:minsta touch gör att spelarna flyger som vantar. hur ska man få bukt med filmningarna. det har varit mycket filmningar i de första matcherna
Ralf Edström:Jag tycker det inte har varit mer än vanligt men jag tycker det ska vara fler gula kort för filmningar.
Hofman:Tjena Raffe, spelare mot spelare, vilket av lagen tycker du har det bästa laget på pappret av Grekland och Sverige?
Ralf Edström:Jag tycker väl att vi har bättre målvakt, backlinjen fördel Grekland, lagen är lika bra på mittfältet och vi har bättre anfallare.
Marius:Om grekland spelar 4-5-1. Blir det tråkig 0-0 match igen?
Ralf Edström:Det blir ingen målorgie. Det blir väldigt tillknäppt, inte någon målorgie, max två mål. Tätt och intensivt.
staffan w:vem är ditt förstaval av chippen och seb larsson?
Ralf Edström:Jag tycker Sebastian Larsson. Jag ser Chippen som en duktig inhoppare med snabba fötter.
Micke:Med det laget vi har idag, hur långt tror du vi kan gå i detta EM?
Ralf Edström:Jag tror vi kan ta oss vidare från gruppspelet. Sedan blir det väl tufft i kvarten mot lag som Holland, Italien, Frankrike. Semifinal i bästa fall för svenskarna.
Torsby:Om jag påstår att Sveriges målvakter är ojämna och alltid har varit, med en för låg lägstanivå, håller du med?
Ralf Edström:Nej det tycker jag inte trots att det hänt en del för Rami Shaaban under våren här. Jag tycker våra målvakter är stabila.
JAMIL:TJENA RALF, ÄR DET INTE KONSTIGT ATT ZLATAN EJ KAN GÖRA MÅL I LANDSLAGET, PERSONLIGEN TROR JAG ATT IKVÄLL LOSSNAR DET SOM FAN!!! LA SWEDIA......
Ralf Edström:Ja det är konstigt men han har ju en helt annan omgivning i Inter. Han var nära mot Ukraina. Jag tror också att det lossnar ikväll. Det blir en mental spärr som släpper.
staffan w:Vi har många aspiranter på frisparkar men vem bör ta dom om dom ska gå direkt på (i) mål?
Ralf Edström:Sebastian Larsson när det handlar om finess och Zlatan om det handlar om att få tryck i bollen.
Johan:Hur ska vi involvera Zlatan mer i spelet?
Ralf Edström:Man måste söka honom längst marken inte bara lyfta höga bollar.
Moderator:Nu är det bara 5 minuter kvar att chatta.
PK:Tror du sverige har kraft nog att klara sig utan en skadad linderoth och en zlatan med känningar i knät osv, skaderna går att rada upp på en lång lista.. tror du verkligen att sverige har kraften att ta hem matchen och gruppen ?
Ralf Edström:Jag tror vi kan klara Grekland. Jag tror Linderoth och Zlatan verkligen är redo för spel. Vi har även alternativ på bänken.
PK:du skrev förrut att zlatan och sebastian larsson borde ta frisparkarna, tycker du inte att kim källström är den självklara frisparksskytten ? det tycker i alla fall jag..
Ralf Edström:Ligger bollen på höger sida utanför straffområdet så är det klart att även Kim skulle passa som frisparksläggare.
thomas:hur laddar du själv inför matchen?
Ralf Edström:Vilar, läser på och åker tidigt till arenan. Två timmar innan matchstart sätter jag mig på min plats på kommentatorsläktaren. Det är en underbar känsla att få känna på stämningen när arenan fylls. Jag brukar vara nervös.
Össe:Badar du i fontänen på Sergelstorg om Swe vinner EM?
Ralf Edström:Om det skulle bli seger så skulle jag kanske kunna tänka mig att bada vid Poseidon i Göteborg.
Moderator:Tack alla läsare för era frågor och ett stort tack till Ralf Edström som har svarat. Chatten är nu avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista