Matchens lirare

Mitt i all EM-kvalité stack vi i BP iväg med bussen till Jönköping för match mot J-Södra på fina Stadsparksvallen.

Ett ställe jag har bitterljuva minnen från. I november 1998 var detta platsen för junior-SM-final mellan Malmö FF och Djurgården.

I stockholmarnas mittförsvar återfanns undertecknad. Och på MFF:s bänk satt hela matchen en lång anfallare vid namn Zlatan Ibrahimovic.

Malmö vann matchen och jag var fruktansvärt besviken efteråt. En klen tröst var att jag fick pris som matchens bästa spelare. Framtiden såg ljus ut.

Lite mer än ett år senare skrevs ett kontrakt på med Ajax värt 82 miljoner. Av han som inte platsade i Malmös finallag...

Igår var man tillbaka på brottsplatsen, fast den här gången med bättre resultat. Säker seger mot J-Södra och bra spel för andra matchen i följd.

Och återigen var det den blonda snubben i backlinjen som utnämndes till sitt lags ”bästa spelare”.

”Ding-Dong” hann jag tänka när speakern ropade upp mitt namn med några minuter kvar att spela. Det kan ju ibland bli riktigt fina priser för den som lyckats imponera på juryn, som vad jag förstår består av ett gäng sponsorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista