"Vi är en Seven Nation Army!"

Vem hade trott att White Stripes klämmiga bit Seven Nation Army, skulle bli en Svenne Banan-ramsa?

Under gårdagens match mot Grekland hörde jag hur de blågula supportrarna nynnade låtens basgång under stora delar av den andra halvleken.

Jag undrar hur Jack och Meg skulle reagera om de bjöds med till en EM-match och där fick höra tusentals lustiga människor i lustiga gula kläder skråla en av deras låtar!

Är detta alltså nya läktarplågan som tar över efter tidigare hits som ”Vi är svenska fans allihopa” och ”In med bollen i mål”?

I kvällens EM-radio menade min käre co-host Petter Johansson att populariteten beror på enkelheten och att man inte ens behöver bemöda att lära sig en knepig text.

En annan teori är att det bara rör sig om den naturliga näringskedjan: svenska landslagsfans tar efter en stor stockholmsklack.

Jag har efter viss efterforskning kommit fram till ett betydligt djupare resonemang.

Det kan röra sig om en hyllning till den mångkulturella trupp som representerar och speglar vårt stolta land. Vårt lag är en Seven Nation Army!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista