forts. Fusk

Nu har jag i månader vakat som en hök på NBC:s telefonlinje för att ha koll på när de åtråvärda gratisbiljetterna ska släppas. Fick lite panik när jag på måndagen får höra att de släpps: Tisdag klockan 16.00 (svensk tid). Mitt i träningen!

Vad göra? Man kan ju inte vara så oseriös att man tar ledigt eller, Gud förbjude, fejkar sjukdom för att kunna sitta hemma och ringa till USA istället.

Jag löste situationen på ett smartare sätt.

Som alltid dagen efter fight var det först matchgenomgång med tränarna. Jag satt nervöst och stirrade upp mot klockan på väggen och såg framför mig hur en massa coola amerikanska collegekids bokade upp sig på just MINA biljetter.

Efter ungefär tio minuter släpptes startelvan ut i spåret för lätt jogging. Jag såg till att smuggla med mig mobiltelefonen i ena fickan. Efter tio lååånga minuter i spåret krävde jag att det skulle stannas för stretch. Något de andra med ben trötta från matchen inte protesterade emot.

Snabbt som attan upp med telefonen och börja ringa! Det tutade såklart upptaget men skam den som ger sig. Efter ungefär trettio uppringningar började de andra bli klara med sina stretchövningar och ville springa tillbaka till träningsanläggningen.

Skrek att jag snart skulle komma ifatt dem. Och står sedan ensam kvar i en dunge av Grimstaskogen med luren i högsta hugg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista