Sveriges "Seb" redo för högerkanten

Zlatan ville ha med honom från start redan mot Grekland. Så blev det inte, men. Nu talar mycket för att högermittfältaren från Birmingham ingår i den svenska elvan mot Spanien.

Med Christian Wilhelmsson skadad är Sebastian Larsson det mest troliga alternativet till höger på mittfältet mot Spanien. Något som han själv inte skulle ha något emot förstås.

– Det skulle vara fantastiskt kul, självklart. Att få göra mästerskapsdebut skulle vara stort, säger Sebastian Larsson till Radiosporten.

Om du får starta mot Spanien - vad kan du tillföra det svenska spelet?

– Jag är en passningsspelare, gillar att komma till inlägg, så förhoppningsvis kan man bidra med det.

Vad vet du om det spanska laget?

– Man kan de individuella spelarna rätt bra, det är stora namn. Det är väldigt bollskickligt lag som har tålamod och spelar runt bollen väldigt mycket, säger han och fortsätter

– Så det gäller att vi också har stort tålamod i defensiven och inte går bort oss. För gör vi det och lämnar ytor åt dem så är de väldigt farliga.

Vad blir särskilt viktigt för dig som yttermittfältare, mot Spanien?

– Det är väl i så fall att vara disciplinerad och göra ett hårt jobb, ligga tätt med övriga laget och stänga ytor så mycket som möjligt och jobba ihop helt enkelt.

På lördag kan det också bli så att Fredrik Stoor ersätter skadade Niclas Alexandersson på högerbacken. Stoor och Larsson känner varandra sedan U-21-landslaget och har spelat tillsammans i flera landskamper under våren.

– Jag tycker det har fungerat väldigt bra de matcher vi har spelat tillsammans. Han är lätt att spela tillsammans med, han är lugn och bra med bollen och relativt snabb och man känner en ganska stor tryghhet med honom bakom sig.

Ni har båda rätt lite landslagsrutin. Hur ser du på det?

– Någon gång måste man vara orutinerad och det ser jag inget problem med om vi skulle få spela mot Spanien, säger Sebastian Larsson.

Martin Hedberg, Lugano
martin.hedberg@sr.se

Tidigare högerbreddare

EM 1992
R. Nilsson/Limpar

VM 1994
R. Nilsson/Brolin

EM 2000
R Nilsson-Lucic-Mellberg/ Alexandersson-M Svensson

VM 2002
Mellberg/Alexandersson

EM 2004
Lucic-M. Nilsson-Östlund/ Wilhelmsson-M. Jonson

VM 2006
Alexandersson/ Wilhelmsson-M. Jonson

EM 2008
Alexandersson/Wilhelmsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista