forts. Grupp B

Österrike:
Har överraskat mig så till vida att de inte har skämt ut sig och till och med plockat en poäng (och inte hamnade på sista plats i gruppen).

Förbundskaptenen Josef Hickersberger har gjort ett bra jobb med att styra upp försvarsspelet men jag har nog aldrig sett ett mer uddlöst landslag än Österrike i detta mästerskap.

Trots ganska stort bollinnehav i alla tre matcherna hade österrikarna stora problem med att ens komma till avslut. Särskilt mot Tyskland skickade man gång på gång in dåliga inlägg som antingen gick till inspark eller lätt rensades undan av tyska försvarare.

Och mot Polen räckte det inte ens att tre spelare kom fria mot målvakten för att sätta bollen i nät. Uddlöst, var ordet.

Polen:
En besvikelse som åtminstone jag hade trott mer om. Gjorde en godkänd match mot Tyskland i premiären, men säckade sedan ihop.

Fick ett offside-mål horribelt godkänt mot Österrike och lyckades inte slå Kroatiens B-uppställning när det gällde som mest i sista matchen.

Leo Beenhakker är en stor taktiker men jag ifrågasätter hans förmåga att kunna inspirera sina spelare. Det är inte första gången ett lag lett av honom viker ner sig när det gäller...

(17 juni)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".