Semester 2

Var även och såg Yankees och slöt upp i den galet populistiska pöbel som är deras publik. Ena dagen får A-Rod, stjärnan Alex Rodriguez, en stående ovation efter en homerun. För att i nästa match buas ut och bli totalt utskälld efter att inte nått bas på något försök.

Men det är klart, tjänar man motsvarande 200 miljoner om året kanske man får tåla att det ställs lite krav…

Väl hemma såg jag igår ett gäng där de flesta tjänar åtminstone 1 miljon kronor om året som även de får stå ut med att vara rejält utskällda just nu. Helsingborg hade lekstuga mot Djurgården på Olympia. Frågan är om Djurgårdsspelarna förtjänar den kritik som nu verkar hagla från de egna supportrarna. Kan DIF verkligen mycket bättre än så här?

Nu har jag inte sett varje match med Djurgården den här och förra säsongen men de gånger jag gjort det har jag tyckt att spelet mest hela tiden sett ut ungefär som det gör i dagsläget. Ingen spelidé, väldigt mycket kämpa och i akut behov av en offensiv kreatör på mittfältet.

Jag sticker ut hakan och hävdar att Djurgården hade väldigt mycket flyt förra året, vilket ledde till att man till och med aspirerade på guldet i en jämn (dålig?) allsvenska. Tur är något man förtjänar och det gjorde Blåränderna många gånger just eftersom man kämpade som galna i 90 minuter.

Den här säsongen har man inte samma flyt och då tycker jag faktiskt att dagens tabellplacering speglar lagets kapacitet ganska så väl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista