Frusna målvakter och tanter

Det är som bekant väldigt varmt ute. Solen skiner över Stockholm liksom resten av Sverige och det känns härligt att en träningsledig lördag kunna njuta av nästan 30 graders värme i skuggan.

Ute på promenad längs med Årstaviken mötte jag en gammal tant som av någon anledning hade valt en för dagen närmast bisarr outfit beståendes av vinterkappa, sjal, mössa och vantar!

Någonstans har jag hört att gamlingar är frusna av sig men det här tar ändå priset. Själv höll man på att krevera i värmen endast iförd shorts och en tunn t-shirt och så rockar tanten rena polarforskar-dressen!

Om hon tyckte att det var ett lämpligt antal lager kläder en sådan här dag, hur ser det då ut i januari när det är tio minusgrader?

En annan person med en förmodligen väldigt låg kroppstemperatur är Mattias Asper. Den gamla AIK- och MFF-stjärnan som förra hösten stod några matcher för oss i Brommapojkarna.

Det gick ärligt talat inte så bra som varken Asper eller BP hade hoppats och i vintras flyttade han hem till sin moderklubb Mjällby. Trots att Mattias inte lyckades helt ute på planen var han väldigt omtyckt bland alla lagkamrater som en kille med mycket humor.

Dessutom var det väldigt roligt att hjärtligt driva med på grund av hans svårbegripliga listerländska dialekt, med vilken han ofta gav ifrån sig högljudda missnöjesyttringar vid egna missar. Särskilt i samband med att det bollades gris innan träningarna…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista