Frusna målvakter och tanter forts

Därför var det kul att träffa Mattias i och med att vi spelade mot Mjällby på Grimsta i sista matchen innan uppehållet. Extra kul blev det eftersom han, likt tanten nere vid Årstaviken idag, valt att pälsa på sig ordentligt trots soligt sommarväder.

Förutom de tjocka och à la handbollsmålvakter pösiga mjukisbyxorna hade Asper under sin målvaktströja på sig en varm underställströja! Klädsel mer lämplig första träningsfighten i februari än sista matchen innan sommaruppehållet i juli.

Just eftersom det var Mattias, alltid med glimten i ögat, tog vi som spelade med honom förra året chansen att pika honom lite. Vi stod redan uppställda för inmarsch när Mjällby kom ut ur sitt omklädningsrum och när Asper och de andra ställt upp började vi samtliga att huttra högljutt.

- Brr, vad kallt det är! Bäst att klä på sig ordentligt… Sade Kim Odelius högt och man märkte på Mjällbyspelarna att de inte var vana med att få se sin egen målvakt bli retad av motståndarna.

Asper själv bara garvade och gick sedan ut och var bäst på plan i en match som vi ändå lyckades vinna. På tisdag spelar vi igen, den här gången nere i Blekinge och håller den här värmeböljan kan han omöjligen spela i samma utstyrsel.

Såvida han inte är väldigt skrockfull, alternativt frusen som en gammal tant.

(26 juli)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista