ÖVERGÅNG

AIK lånar ut målvakten Örlund för hösten

Daniel Örlund blir nästa spelare att lämna AIK. Ny klubbadress blir norska serieledarna Fredrikstad, som lider av målvaktskris.

28-årige Daniel Örlund var under flera år det självklara förstavalet mellan stolparna i AIK.

Men i våras fick Nicklas Bergh chansen och sedan dess har Örlund suttit på avbytarbänken mer än vad han har spelat. När Solnaklubben sedan valde att värva finske målvakten Tomi Maanoja blev det ännu trängre på bänken.

Fredrikstad saknar på målvaktssidan ordinarie Erik Bråthen, som ska opereras den här månaden och är borta resten av säsongen, och Lasse Staw, som dras med ett hopparknä.

Daniel Örlund kommer att konkurrera med Tommy Runar om platsen som förstemålvakt i den norska ligaettan. Örlund är i ett första skede utlånad från AIK under hösten.

Örlund är den femte spelaren som på kort tid lämnar AIK. Sedan tidigare har Lukas Valdemarin, Khari Stephenson, Daniel Arnefjord och Dulee Johnson valt att flytta från Solna.

I Fredrikstad, där landslagsmålvakten Rami Shaaban tidigare spelade, återfinns svensktrion Patrik Gerrbrand, Andreas Tegström och Agbar Barsom. Tränare är förre Djurgårdsprofilen Anders Grönhagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista