Lång väg tillbaka

Aki Riihilathis säsong kan vara över

Djurgårdsstjärnan Aki Riihilahti var på väg tillbaka för andra gången den här säsongen. Då slet han sönder baksidan av låret - för tredje gången.

Aki Riihilahtis säsong beskrivs enklast i ett ord: Smärtsam. Efter lårproblem sedan tidigt i våras var den finske mittfältsstjärnan nära en comeback i Djurgårdens A-trupp.

Men då kom skadan som förmodligen innebär att säsongen är över för Riihilahti. Det var i en U21-match nyligen som Riihilahti fick känningar i det högra lårets baksida. Snabbt visade det sig vara en ordentlig sträckning och upp mot två månader av rehabilitering.

Quirinos säsong över
För Djurgården, som har åtta raka matcher utan vinst i allsvenskan, kom ett nytt tungt bakslag på torsdagen i Uefacupkvalet mot estniska Flora. Brassen Thiago Quirinos match fick ett plågsamt slut.

Enligt assisterande tränare Paul Lidholm är Quirinos säsong förmodligen över eftersom han troligen har en bristning som kommer ta mellan sex och tolv veckor att läka.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista