Tunga besked för Djurgården

Säsongen över för Riihilahti och Quirino

Djurgårdens finske landslagsspelare Aki Riihilahti har stött på nya problem. Det har även brassen Thiago Quirino.

Aki Riihilahti har han slitit sönder baksidan av låret – för tredje gången.

Efter lårproblem sedan tidigt i våras var den finske mittfältsstjärnan nära en comeback i Djurgårdens A-trupp. Men då kom skadan som förmodligen innebär att säsongen är över för Riihilahti.

Det var i en U21-match nyligen som Riihilahti fick känningar i det högra lårets baksida. Snabbt visade det sig vara en ordentlig sträckning och upp mot två månader av rehabilitering.

– Det är tredje gången som han sliter sönder baksidan på låret. Den här gången var det det högra låret, tidigare har det varit det vänstra, säger Paul Lindholm till TT.

Quirino skadad mot Flora
För Djurgården, som har åtta raka matcher utan vinst i allsvenskan, kom ett nytt tungt bakslag på torsdagen i Uefacupkvalet mot estniska Flora. Brassen Thiago Quirinos match fick ett plågsamt slut.

– Förmodligen är säsongen över. Det är nog en bristning och mellan sex och tolv veckor av rehab som väntar. Han hade riktigt ont, säger Lindholm

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista