Hård press i Åbo?

Bojan Krkic, född 1990, kom med i Europamästarna Spaniens landslagstrupp häromdagen och Lionel Messi, född 1987, dominerar i OS.

I Sverige kommer en av allsvenskans hetaste spelare Robin Söder, född 1991 , inte med i u21-landslaget eftersom man ”inte vill sätta för hård press på honom”. 

Jag som har erfarenhet av båda delarna kan tipsa ansvariga förbundskaptener om att det är en viss skillnad på den ”hårda press” man känner vid till exempel en Champions league-kvalmatch på bortaplan, kontra den att möta Finlands u21-landslag på en halvtom arena i fotbollsmetropolen Åbo.

Och utan att på något sätt dissa någon av de mittfältare som är med i u21-landslaget, menar jag att det är en gåta att Albin Ekdal, född 1989, inte finns med i truppen.

Vad gäller a-landslaget hoppas jag att någon av Petter Andersson och Patrik Ingelsten snart får chansen. Ändå kul att Samuel Holmén finns med i truppen mot Frankrike.

Men hade man inte kunnat prioritera bort en om inte två av de FEM (!) mittbackar som är med...?

Så många behövs faktiskt inte. Henry har inte alls varit sig själv sedan flytten till Barcelona.

(15 aug)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista