Zlatan kunde ju ha stannat hemma...

Ralf Edström går ut och kritiserar Zlatan ganska hårt i en intervju gjord av SR:s Jonas Enarsson.

Ralf har som så ofta flera intressanta poänger i sin analys av läget. Till exempel att förbundet har väldigt lite att säga till om mot en så mäktig klubb som Inter, där dessutom en heltaggad Jose Mourinho ser Zlatan som sin viktigaste spelare.

Jag tycker att Lasse Lagerbäck ska göra allt för att försöka bygga upp en dialog med Mourinho om Zlatan. Ett samarbete byggt på ömsesidig respekt och förståelse gynnar alla parter.

Men jag håller inte med Ralf om att det ligger någon skuld på Zlatan. Till att börja med hade han kunnat stå över samlingen helt utan att någon hade tyckt att det vore särskilt märkligt.

Det gjorde ju till exempel Johan Elmander som sedan spelade från start i Bolton på lördagen...

Och varför var inte lagkaptensämnet Tobias Linderoth med mot Frankrike? För att komma i form i klubblaget Galatasaray?

Jag tror inte heller att den här ”affären” skapar några slitningar inom landslaget. Övriga spelare i landslaget förstår säkert Zlatans situation och precis som Ralf själv är inne på kommer sannolikt det nya spelsystemet ändå inte tas i bruk mot Albanien om någon vecka.

(25 aug)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista