forts. Det lutar åt 3-5-2

Hörde Kim Källström i en radiointervju med Radiosporten berätta på ett väldigt tydligt och bra sätt om att det i dagens toppfotboll inte räcker med endast två innermittfältare.

De flesta lagen spelar med tre spelare centralt i banan och vi minns alla Sveriges match mot Spanien i somras, då Senna, Xavi och Iniesta hade lekstuga på mittplanen.

Man kan visserligen hävda att Daniel Andersson och Anders Svensson inte är några worldbeaters, men kom då ihåg att Spaniens snabba tremannamittfält även körde över Torsten Frings och Michael Ballack i EM-finalen...

Olof Mellberg har inte verkat lika sugen på att fortsätta med endast tre backar i försvarslinjen. Han har helt rätt i att det var många misstag i positionsspelet mot Frankrike.

Nu har Blågult nött väldigt mycket försvarsspel på veckans träningar, vilket nog varit ett krav från Mellberg och Hanssons sida för att kunna acceptera förändringen.

Daniel Majstorovic? Något säger mig att han inte hade något emot en extra mittbacksplats...

(5 sep)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".