fotboll - allsvenskan

Nät på Råsunda ska stoppa derbybråk

Nytt Stockholmsderby på onsdag – då är det Djurgårdens tur att sätta upp ett nät framför sina supportrar. Allt för att undvika en ny publikskandal på Råsunda.

Precis som AIK och Hammarby är det nu Djurgårdens tur att fästa ett nät framför sina egna supportrar. Beslutet har sin bakgrund i det senaste Stockholmsderbyt som fick avbrytas i några minuter efter att supportrar kastat fyrverkerier mot AIK:s målvakt Tomi Maanoja.

AIK satte själva upp ett nät framför sina supporterar i våras efter att Hammarbys Lolo Chanko fått föremål kastat emot sig och sedan tidigare finns ett liknande nät på Söderstadion där Hammarby spelar sina hemmamatcher.

Djurgården har till onsdag på sig, då derbyt mot AIK avgörs, att köpa in ett nät för 250 000 kronor. I och kravet kommer nu skyddsnät att finnas på både den norra och södra läktaren.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista