1 av 2
2 av 2

Bollkunskap: One Hit Wonders

Den här veckan har FotbollsArenans lyssnare hört av sig och kommit med förslag på spelare som ”dansade en sommar”.

Maila dina bidrag till Bollkunskap till fotboll@sr.se eller skicka sms till 722 50, skriv SRSPORT (mellanslag) följt av ditt bidrag. 

Fotbollsarena Radiosportens lyssnare har som vanligt hört av sig och bidragit med sin Bollkunskap. Förra veckan frågades det om så kalalde One Hit Wonders inom fotbollen.

Spelare som fick ett hastigt genombrott för att sedan försvinna nästan lika snabbt.

Många mailade in och föreslog italienaren Salvatore Schillaci. Thomas Johansson var först att maila in: ”Schillaci dansade en sommar, men var anonym både före och efter VM 1990.”

Thore Gunnarsson föreslår också Schillaci, men gör också ett i sammanhabget viktigt tillägg: ”Men han var ju bra vid rätt tillfälle, till skillnad från de flesta svenska spelarna...”

”Janne” från Göteborg mailade in två bra svenska förslag: Hasse Blomqvist och George Mourad.

Signaturen ”Wille” bidrar med riktigt bra Bollkunskap:
”Största one-hit-wonder är lätt den förre Stoke-spelaren Souleymane Oulare som knappt spelade en match för klubben varken före eller efter playoff-finalen mot Cardiff 2002.

Den store afrikanen avgjorde matchen genom att styra in segermålet med baken och skicka Stoke upp till det som nu kallas Championship. Efter den matchen drabbades Oulare av blodförgiftning och sägs nu spela korpfotboll i södra Frankrike...”

Den här veckan vill vi veta era förslag på olika enmanslag! Lag som helt och hållet förlitar sig på en enda nyckelspelare. Finns det något mer lag än Argentina 1986 anfört av Maradona, som man minns, eller kommer att minnas, som ett ”one-man-team”?

Bidra med dina förslag till fotboll@sr.se eller via sms till 722 50 (skriv SRSPORT, följt av mellanslag och din text). Sms-taxan är 3 kronor.

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".