Enmanslag

Att jobba på Radiosporten är lite som när man för fem år sedan spelade fotboll i Djurgården.

Då sprang man runt på planen och undrade hur tusan man hamnat i ett sånt fint sällskap. Vad hade en sopa som jag att göra bredvid spelare som Isaksson, Källström och Elmander?

Nuförtiden sitter man på en sportredaktion och tänker samma sak. Överallt sitter kollegor vars briljans gör att man varje dag inspireras till att själv bli ännu bättre.

Till exempel de dagar jag gör med Petter Johansson och Stefan Elofsson. Då får jag, precis som var fallet med Källström o co, jobba med ett gäng trevliga snubbar så talangfulla att det nästan är läskigt.

Hur många kan skryta med att få få vara arbetskollega med personer man närmast idoliserar?

Arenan behöver förresten lite hjälp av fotbollskunnigt folk. I programpunkten vill vi den här veckan få in förslag på enmanslag. Ni vet, gäng som nästan helt och hållet förlitar sig på en enda nyckelspelare.

Petter och jag lanserade inte helt överraskande Maradona ’86 som ett klockrent exempel. Kära läsare, kom med smarta förslag!

(4 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista