Nu blir det korv och läsk i Århus

När jag spelade för AGF Århus i Danmark hade vi inom laget ett lyckat sätt att upprätthållla ordning och reda, samtidigt som det skapades förutsättningar för en riktigt lyckad avslutningsfest...

Vi hade nämligen ett otroligt detaljerat bötessystem. Det var allt från höga straffskalor för allvarliga brott som sen ankomst och glömda kläder ute på träningsbanan till mer lättviktiga ting som att åka på en tunnel i kvadraten vilket kostade dig en tjuga.

Just böteskassa är annars en sak som brukar föras på tal i de flesta lag, åtminstone de som jag varit en del av. Framför allt när man drar igång säsongen i januari. Längre än så kommer man inte.

Det hela brukar falla i någon slags kollektiv glömska ganska snabbt. Jag tror det handlar om att ingen är nitisk (fascistisk...?) nog att orka hålla i varken brottsregistrering eller indrivning av skulder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".