Landslaget

Petter Andersson ersätter Wilhelmsson

Christian ”Chippen” Wilhelmsson är fortfarande skadad och hinner inte bli spelklar till lördagens VM-kvalmatch mot Portugal. Groningens Petter Andersson kallas in som ersättare. 

Det var på en träning i samband med förra landslagsamlingen som Christian Wilhelmsson fick en bristning i ena låret.

Landslagets läkare gör nu bedömningen att det inte finns någon chans att ”Chippen” kan spela lördagens viktiga VM-kvalmatch mot Portugal.

Otur för Wilhelmsson, som har haft ett tungt landslagsår. Han blev ju som bekant skadad även i öppningsmatchen i EM mot Grekland och missade sedan resten av turneringen.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson har valt att kalla in Petter Andersson som ersättare för ”Chippen”. Den före detta hammarby-stjärnan har fått en bra start i sin nya klubb Groningen som överraskande leder den holländska ligan.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson brottas nu med stora skadebekymmer inför lördagens match. Sedan tidigare saknas viktiga spelare som Erik Edman, Tobias Linderoth, Anders Svensson och Olof Mellberg på grund av skador.

Radiosporten
fotboll@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista