1 av 2
2 av 2

Bollkunskap: Enmanslag

FotbollsArena Radiosportens lyssnare har kommit med många förslag på lag som är eller har varit helt beroende av en enda stjärnlirare.

Maila dina bidrag till Bollkunskap till fotboll@sr.se eller skicka sms till 722 50, skriv SRSPORT (mellanslag) följt av ditt bidrag. 

Fotbollsarena Radiosportens lyssnare har som vanligt hört av sig och bidragit med sin Bollkunskap. Förra veckan frågades det om förlsag på olika enmanslag:

Enligt signaturen ”Hagge” är de senaste årens ganska så framgångsrika tyska landslaget: Ballack, the one man army”.

Jonas från Södermalm i Stockholm och Peter från Gävle tycker båda att en gammal ”Bollkunskap-bekanting ånyo förtjänar ett omnämnande; Matthew Le Tessier som dominerade stort i Southampton på 90-talet.

Jonny Stenbäck poängterar att Hristo Stoichkov i Bulgarien vid VM -94 är ett förslag på enmanslag, Bulgarien hade väl inte gått så långt utan honom i den turneringen?, frågar sig Jonny.

Elin från Solna har hittat ett enmanslag från samma turnering, nämligen Rumänien med sin lagkapten Georghe Hagi.

Signaturen Petter ger exempel på tre riktiga enmanslag. Henrik Larsson i Celtic, Cristiano Lucarelli i Livorno och Raul Tamudo i Espanyol.

Jimi Månsson i Lund kommer med ett mycket bra förslag på ett enmanslag som, trots att det inte var särskilt långt bak i tiden, kanske fallit i glömska.

”Mitt förslag på enmanslag är Villarreal säsongerna 04/05 och 05/06. Först bar Juan Roman Riquelme på egen hand upp Villarreal från att vara ett anonymt mittenlag till en tredjeplats efter en makalös vår för att säsongen efter föra laget ända till Champions League-semi. Det var ett enmanslag om något, Riquelme hade ett finger med i ALLT som hände och så fort Roman vilades eller var skadad klappade laget samman totalt.” 

Den här veckan handlar Bollkunskap om spelare som är, elller har varit, bra i sitt landslag men aldrig visat samma klass i klubblaget.

Petter och Richard gav i veckans podd exemplen tjecken Milan Baros och vår egen Joakim Björklund. Har du bättre exempel?

Bidra med dina förslag till fotboll@sr.se eller via sms till 722 50 (skriv SRSPORT, följt av mellanslag och din text). Sms-taxan är 3 kronor.

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista