Fotboll

1-1 står fast mellan Syrianska & Västerås

Resultatet i mötet mellan Syrianska och Västerås i division 1 norra förra måndagen slutade oavgjort 1-1 - det beslutade fotbollförbundets diciplinnämnd idag.

Matchen avbröts alldeles i slutskedet när Västerås kvitterat till just 1-1 och diciplinnämnden låter resultat stå fast eftersom de anser att de bråk och det tumult som uppstod i samband med kvitteringen orsakades av människor utanför arenan, alltså inte publiken på läktaren.

På de filmer som diciplinnämnden granskat framgår det enligt dess ordförande Kenneth Thallinger att det är människor utanför arenan som startar bråken med kasta in stenar och andra föremål på arenan - det är då en polisiär sak och ingen av föreningarna kan lastas för att domaren tvingades avbryta matchen i förtid.

Straffas med böter
Varken Syrianska eller Västerås kan därmed dömas som förlorare av matchen utan diciplinnämnden åberopar särskilda skäl för att fastställa resultatet 1-1 som slutresultat trots att matchen aldrig spelades tiden ut.

Däremot blir det böter för båda lagen på grund av bengaler och inkastade petflaskor på planen.

Syrianska straffas med 25 000 koronor i böter och Västerås med 10 000 kronor.

Tomma läktare
Södertäljeklubben Syrianska väljer dessutom, på eget initiativ, att spela lördagens hemmamatch mot Östersund inför tomma läktare.

På klubbens hemsida skriver man att föreningen inte kan acceptera beteendet från de cirka 20 personer som kastade in bengaliska eldar och fyrverkeripjäser under matchen mot Västerås.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista