Larsson och Holmén har klivit fram

0-0 blev slutresultatet och jag är som sagt väldigt nöjd med det.

Extra plus tycker jag att Sebastian Larsson och Samuel Holmén förtjänar. Den förstnämnde sågs så sent som för bara några månader sedan ut att bli landslagets nye bänknötare. Holmén var nog inte ens nära en plats i EM-truppen.

Idag var båda strålande i defensiven och bitvis kreativa framåt mot ett motstånd i världsklass. Jag kallar det ett definitivt genombrott i landslaget.

Petter Hanssons uppspel är verkligen inte bra! Samtidigt blir Daniel Majstorovic mer och mer dominerande för varje landskamp han spelar. Hansson riskerar nu att tappa sin plats i laget om Lagerbäck väljer att fortsätta med fyrbackslinje.

Johan Elmander har inte spelat många minuter sammanlagt sedan han kom tillbaka från skada. Det syntes på slutet, herregud vad trött han var! Märkligt att inte Lagerbäck chansade med Marcus Berg sista tio minuterna.

Nästa match mot Portugal borta i mars blir intressant. Med tanke på att Danmark nu leder gruppen har återigen inget lag råd att förlora den matchen. Men nu är det nästan ett måste med tre poäng också.

Varför buade Råsundapubliken så fort Cristiano Ronaldo hade bollen?

(11 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".