Vad har hänt med ryssarnas dräkter?

Nästan lite sorgset konstaterar jag att en fantastisk epok ser ut att gå i graven. Jag har i nästan tio års tid haft ett gott öga till det härliga tjeckiska landslaget, som i flera mästerskap spelat fin fotboll och varit nära riktigt stora triumfer.

Det är nog slut på det nu. Förlust igår mot Polen betyder att man bara har en poäng efter två omgångar i grupp 3, och VM känns långt borta.

Jag hade ett öga på Tyskland-Ryssland hela kvällen och det var en fantastisk match, som spelades i ett fruktansvärt högt tempo. Tyskland vann 2-1, trots att Arsjavin hade flera gyllene kvitteringslägen på slutet.

Tråkigt att konstatera: Ryssland hade bytt ut sin sjukt snygga dräkter från EM mot något tråkigt enfärgat helt utan själ och finess. Skandal!

Spanien och Grekland vann och har på tre omgångar tagit full pott utan att släppa in mål. Imponerande. Även England står på full pott.

Välkomna tillbaka till verklighteten säger vi till Litauen. Efter två chockvinster i inledningen togs man ner på jorden med 0-3 borta mot Serbien.

Frankrikes usla form håller i sig, men deras enda riktigt bra spelare Ribery lyckades i alla fall rädda oavgjort, 2-2 borta mot Rumänien.

(11 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista