Allbäck gjorde mål, sen rasade räcket.
Superettan

Läktare rasade under Örgrytematchen

Örgrytes möte mot Väsby fick en otäck inledning när ett läktarstaket rasade samman i samband firandet av Örgrytes 1-0-mål. Precis i början av matchen gjorde Marcus Allbäck 1-0.

När Marcus Allbäck gav Örgryte ledningen mot Väsby redan efter en minut blev trycket från publiken på ståplatsläktaren så stort att ett läktarräcke rasade samman.

-Det var räcket längst ned som inte pallade för trycket. Folk föll drygt en meter mot marken och över varandra, rapporterade TT:s reporter på plats.

Läktarna på Valhalla IP i Göteborg var välfyllda när händelsen inträffade. Örgryte bjöd på fri entré till matchen där föreningen vid vinst kunde säkra avancemanget till fotbollsallsvenskan. Enligt polisen föll ett 40-tal personer handlöst från läktaren.

Många blev mörbultade men ingen kom till allvarlig skada. Enligt polisen skadades två personer lindrigt. Det var en pojke omkring 13 år och en man i 18-årsåldern som togs till Sahlgrenska sjukhuset.

Enligt Robert Sjölund på Sahlgrenska sjukhusets pressjour bedöms deras skador som lindriga.

Matchen fick avbrytas och sjukvårdare fick hjälpa fans att ta sig bort.

Domaren Martin Olsson beslutade att låta spelarna gå in i omklädningsrummet under tiden som ambulanspersonal tog hand om skadade supportrar.

Polisen granskar händelsen
Först efter drygt en timme kunde matchen starta igen efter att polisen samrått med arrangören och domaren. Då hade delar av publiken flyttats till en annan läktarsektion.

-Det måste kunnas garantera säkerhet för publik och spelare och man kommer att flytta bort en del av publiken, sade domaren Martin Olsson.

-Det är klart att det är tråkigt men vi såg inte så mycket av vad som hände eftersom vi firade målet, sade Örgrytes Patrik Elmander till TV 4 Sport.

Polisen kommer att granska händelseförloppet.
-Vi ska ta ställning till om vi ska upprätta någon anmälan. Vi ska titta på förhållandena, vilka som kan vara ansvariga för händelsen. Vi ska prata med arrangören och med ansvariga för Valhalla IP. Även fotbollsförbundet är involverat eftersom man gör besiktningen av arenan, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman till TT.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".