"Allt är bonus för oss"

Lördag klockan två är det dags. Sista omgången av Superettan och allt ska avgöras.

Seriens överlägset bästa lag Örgryte är redan klara för allsvenskan. Nu slåss tre lag om främst den andra direktplatsen men även chansen att få kvala mot ett lag från allsvenskan.

Med i racet är Häcken, ett riktigt bra lag som dessutom snittar en straff varannan match som Jonas Henriksson varje gång exekuterar utan att darra. I mina ögon stora favoriter till den andra direktplatsen.

Och så Assyriska, laget med en högstanivå i nivå med Mount Everest. När deras underbara passningsspel fungerar är de ett av Sveriges mest underhållande lag att titta på, alla kategorier. Bärs fram av sin publik vilket väger tungt.

Sist men inte minst; BP. Brommapojkarna med yours truly i mittförsvaret.

Det trodde man inte för några månader sedan, när vi i spelarrådet efter en katastrofal start av serien satt i samtal med coacherna efter ett träningspass och snackade om hur vi behövde satsa allt i matchen hemma mot Sirius för att inte ramla ner på sista plats i tabellen...

En formtopp under sommaren och en helt fantastisk höst har gjort att det man då trodde var omöjligt nu är faktum. Vi är med och slåss om platserna till allsvenskan. Ni förstår säkert att det hela känns som en enorm bonus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista