Mats Jingblad får sparken från allsvenska jumbon Norrköping.
Allsvenskan

Mats Jingblad får lämna IFK Norrköping

IFK Norrköping har kommit överens med tränaren och sportchefen Mats Jingblad att han lämnar klubben.

– Vi kände att vi behövde göra förändringar och har helt i samförstånd kommit överens med Mats om att det här är bästa lösningen, säger Norrköpings ordförande Hans Lundin till TT.

IFK Norrköping ligger sist i allsvenskan med bara tre segrar på 28 matcher, och det är sedan tidigare klart att klubben nästa år spelar i superettan.

Nytänk
Klubben vill införa ett nytt tänkande när det bland annat gäller spelarrekrytering, och det är därför som Jingblad lämnar Norrköping redan innan serien är färdigspelad, säger ordföranden Hans Lundin;.

– Vi har fört diskussionen ett tag och tyckte att det var läge att göra den här förändringen nu.

Cratz stannar
De övriga tränarna för A-laget, Sören Cratz och Sulo Vaattovaara, kommer att vara kvar i föreningen och kommer att leda laget i säsongens två sista matcher mot Kalmar FF (söndag) och Hammarby (den 9 november).

– Vi kommer nu att gå ut och söka efter en förstetränare, säger Lundin som inte kan säga hur det blir med sportchefsrollen.

Åkte även ur med Landskrona
Jingblad kom till IFK Norrköping inför säsongen 2006 och har haft både tränar- och sportchefsposten.

Han kom till klubben från Landskrona, som han lämnade hösten 2005 när den skånska klubben ramlade ur allsvenskan.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".