forts. Extraträning

Ett öde man inte unnar ens sin värsta fiende, den närmaste månaden ser tillräckligt jobbig ut med ordinarie träningspass. Lite småstirrig gav jag mig iväg och kunde konstatera att mitt flit under ledigheten gett resultat.

Kände mig stark hela vägen och gick i mål på 10.58, en tid som jag var rätt nöjd med. Helt okej, samtidigt som jag säkert kan plocka rätt mycket tid till nästa testtillfälle i mars.

En halv minut efter min målgång kunde jag sedan bevittna en spurtdramatik utan dess like, när en ganska stor klunga kämpade in i det sista för att klara den utropade smärtgränsen.

Pär Asp lyckades efter en spurt värdig Silvio Fauner (skidor jag vet, men jag kommer inte på någon spurtspecialist i friidrott, maila in förslag!) kasta sig över mållinjen på 11.29!

Nära men ingen cigarr för stackars Kim Odelius som klockades på 11.31...

Jag tröstade min lagkamrat efteråt med att det nog inte var så allvarligt menat, det där hotet om extraträning. Uppenbarligen är min ironi-radar lite ringrostig.

Kim och de andra som inte lyckades spränga drömgränsen fick nämligen veta att de endast får vara med halva tiden och spela med oss andra på tisdagens fotbollspass.

De första 45 minuterna blir det extra löpträning för de stackarna!

(5 jan)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".