Nannskog till blågult.
landslaget

Landslagsdörren öppnas för Nannskog

Han ratades ännu en gång för en månad sedan. Men efter två avhopp får Daniel Nannskog åka med på landslagets turné till Kalifornien i januari.

Ratad på nytt för en månad sedan. Nu öppnar avhopp dörren till landslaget för Daniel Nannskog. Patrik Ingelsten har skrivit på för Heerenveen och Pontus Wernbloom stannar hemma i Göteborg av familjeskäl.

Då får Nannskog, 35 i maj, följa med på fotbollslandslagets turné till Kalifornien och landskamperna mot USA i Los Angeles och mot Mexiko i Oakland i slutet av januari.

– Det är de förändringar som är klara i dagsläget, och det är möjligt att vi inte tar ut några fler spelare om inget ytterligare förändras, säger landslagschefen Lars Richt till förbundets hemsida.

Trots att Nannskog vräkt in mål för norska mästarna Stabaek och vunnit skytteligan har han inte ansetts landslagsmässig av förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Hittills har han bara fått chansen två gånger, mot Ecuador och Venezuela på turnén till Sydamerika för två sedan.

Nannskog har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Stabaek. Flera allsvenska klubbar har visat intresse för honom de senaste månaderna, men mycket talar för att han stannar i Norge - och det i några år till.

Landslaget flyger till Los Angeles den 18 januari. Det är fortfarande oklart om uttagne Henrik Larsson finns med på planet. Han har ännu inte givit ett besked om sin fotbollsframtid.

När Helsingborg inledde försäsongsträningen på onsdagskvällen var han inte med.

I samband med att truppen togs ut i december gjorde landslagsledningen klart att Larsson måste vara i fotbollsträning innan resan till Kalifornien om han ska följa med.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".