Italien

18 månaders fängelse för Juventus Moggi

Luciano Moggi, klubbdirektör under Zlatan Ibrahimovics tid i Juventus, har nu fått sin dom för inblandningen i en del av den italienska fotbollsskandalen för ett par år sedan.

Moggi döms till 18 månaders fängelse för korruption. Men troligtvis kommer Moggi inte att behöva sitta av någon tid i fängelse eftersom det 2006 var en amnesti utfärdad av den italienska regeringen.

Den förre klubbdirektören ska ha utnyttjat sin position i Juventus för att hjälpa sonen Alessandro i dennes arbete som agent.

Luciano Moggi döms för att ha hotat både spelade och tränare med repressalier om de inte skrev kontrakt med sonens agentur.

Åklagarna hade krävt sex års fängelse för Moggi, som sedan tidigare ålagts ett femårigt yrkesförbud på grund av att han bland annat med hjälp av korrupta domare ska ha gjort upp matcher i den italienska ligan. Även för den delen hotar åtal för 68-åringen.

Alessandro Moggi döms till 14 månaders fängelse för sin inblandning. Agenten Davide Lippi, son till förre italienske förbundskaptenen Marcello Lippi, frikändes dock tillsammans med ytterligare tre åtalade i härvan.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".