Osäker på om det blir en fortsatt satsning med fotbollen.
Fotboll

Henrik Larsson avstår landslagsturné

På torsdagen kom beskedet att Henrik Larsson inte åker med på fotbollslandslagets turné till USA i januari. Anledningen till återbudet är att Henke inte bestämt sig om sin fotbollsframtid.

Tidigare i veckan gav Marseille upp försöken att värva . På torsdagen kom beskedet att han inte följer med på landslagsturnén och i helgen går kontraktet med Helsingborg ut.

Framtiden på fotbollsplanen är alltjämt osäker för Henrik Larsson. Men beslutet om att inte åka till USA togs tillsammans med förbundskaptenerna.

- I Henriks fall har vi tagit ett gemensamt beslutat att han avstår resan eftersom han inte tagit något beslutat om sin fotbollsframtid, och därför inte kommer att börja träna fotboll i nuläget, säger förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i ett pressmeddelande.

Även målvakten Eddie Gustavsson avstår turnén efter klubbytet till Salzburg. Som ersättare har Johan Dahlin, Lyn, kallats in, som därmed gör A-landslagsdebut. Däremot har ingen ersättare för Larsson ännu kallats in.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".