fotboll

Uppsala avböjer spel i division 1 norra

Uppsala blir utan topplag i damfotboll i år. Uppsala DFF, som tog över efter Bälinge, tackar nej till platsen i division 1 norra.

Svenska fotbollförbundet har nu svårt att fylla platsen.

Bälinge, som åkte ur allsvenskan i höstas, lade ner sin verksamhet. Men innan den nystartade klubben Uppsala DFF, som fick ta över Bälinges plats i seriesystemet, hann få igång någon verksamhet hade de flesta spelare försvunnit till andra klubbar. 

Ingen styrelse
Klubben lyckades inte ens bilda någon styrelse.

Så Sirius, som var beredd att ta in damfotbollsverksamheten i sin förening, såg att det inte fanns något att ta över och Uppsala tackade nej till division 1-platsen.

– Hudiksvall erbjöds platsen men tackade nej. Nu har budet gått till Rågsved, säger Björn Eriksson på fotbollsförbundet till TT.

Satsar inför framtiden
Sirius ska dock starta flickfotboll i år.

– Om några år ska det ge Sirius ett seniorlag på damsidan. Det känns som det rätta sättet att bygga, säger Bengt Trolle i Sirius ungdomsstyrelse till internetsidan Damfotboll.com.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista