Mellanstadiefasoner

Två gånger i veckan tränar vi boxning på ett gym i Hornstull. Fast ”tränar boxning” är kanske en överdrift, det brukar vara 75 minuters extremt jobbig styrketräning och sedan en avslutning där vi får stå och slå på en sandsäck.

Övningarna leds av förre förbundskaptenen Leffe Carlsson, som är en riktigt skön Eken-kis av gammalt gott stuk.

Dessutom en riktig krutgubbe! Leffe visar alltid våra övningar innan och briljerar med sin styrka och smidighet. Imponerande av en 66-årig man! Stål-Farfar...

Men när vi igår som vanligt på torsdagarna stod nere i boxningslokalen vid tretiden och väntade på att få dra igång det tuffa passet dök Leffe aldrig upp. Tydligen försenad, fick vi besked om.

Och vi förvandlades genast från ett allsvenskt fotbollslag till en mellanstadieklass.

Ni kommer säkert ihåg hur det var när läraren inte dök upp till en lektion. Till att börja med står alla och tittar på varandra och undrar vad som händer nu?

Efter några minuter börjar två grupper urskiljas. Ett blaségäng som sätter sig i ett hörn och softar, med insikten om att här kan man få nödvändig bonus-avkoppling.

Andra tar chansen att börja leka med annars otillgängliga leksaker. På mellanstadiet var det svarta tavlan och kritorna, igår var det boxningsringen och handskar.

Efter ett tio minuter hade våra tränare märkt vartåt det här barkade och engagerade en av de boxningssnubbar som tränade innan oss att gå in och ta över träningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".