Arsjavin klar för Arsenal.
Premier League

EM-stjärnan Arsjavin klar för Arsenal

Ryske mittfältsstjärnan Andrej Arsjavin ska vara klar för Arsenal. Enligt källor till franska nyhetsbyrån AFP ska Arsjavin skrivit på ett kontrakt fram till juni 2012.

Prislappen ska vara tolv miljoner pund, motsvarande 145 miljoner svenska kronor och långt under de 20 miljoner pund som Zenit S:t Petersburg krävt för sin stjärna.

Zenit bekräftar Andrej Arsjavins övergång till Arsenal och säger att man fick mycket mer pengar än de tolv miljoner pund (motsvarande 145 miljoner kronor), som det på måndagen sades att den ryska klubben skulle få.

”Väldigt bra kontrakt för Zenit”
– Det är ett väldigt bra kontrakt för Zenit. Värdet på överenskommelsen är mycket större än tolv miljoner pund, säger S:t Petersburgsklubbens talesman Alexej Petrov.

Den 27-årige mittfältsstjärnans debut i Premier league lär dröja några veckor, eftersom han är matchotränad. Den ryska ligan har vinteruppehåll just nu.

Sedan Arsjavins genombrott under fotbolls-EM förra året har det spekulerats om ny klubbadress för ryssen och Arsenal har nämnts som den allra hetaste. I helgen sade bland annat Londonklubbens manager Arsené Wenger:

– Vi är inte långt ifrån varandra och vi ska se vad vi kan göra under de närmaste 24 timmarna. Kanske kommer vi lyckas, kanske inte. I alla fall så är jag inte oroad.

Från Italien till England
Ricardo Quaresma lånas ut från Inter till Chelsea för resten av säsongen. 25-årige Quaresma blir därmed Chelseas sjätte portugis och får hoppas på att han ska fungera bättre med sina landsmän i Chelsea än i Inter.

Portugisiske managern José Mourinho har inte haft något större förtroende för honom och hos supportrarna har Quaresma heller inte fått något stöd. I samband med helgens 1-1-match mot Torino blev han utbuad efter att kommit in som avbytare.

Keane återvänder
I juli förra året lämnade Robbie Keane Tottenham för spel i Liverpool. Speciellt mycket spel har det dock inte blivit de senaste månaderna och nu får Keane flytta tillbaka till London.

Liverpool har beslutat att sälja tillbaka Keane – enligt brittiska medier för 15 miljoner pund - 5 miljoner mindre än vad man fick betala för honom. Landslagsanfallaren från Irland har bara fått spela sex minuter i Liverpools senaste tre matcher och har inte spelat en hel match sedan 12 december.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista