1 av 2
2 av 2
Birgitta Axelsson Edström.
KALMAR FF

Pengar saknas till arenaupprustning

Det finns inte tillräckligt med pengar i dag för att renovera Fredriksskans så den duger till spel i Champions League för Kalmar FF.

Det finns inga pengar utöver de två miljoner kronor som kommunen lovat ställa upp med i lån för att uppgradera Fredriksskans för internationell cupfotboll, till det krävs renovering för fem miljoner. 

Ny belysning och breddning av planen och andra faciliteter skulle kosta fem miljoner kronor enligt de senaste kalkylerna och Kalmar FF har inte i dag ens gett klartecken för att stå för de första två miljonerna själva och de ytterligare tre finns inte i dag.

– Det går inte att motivera att kommunen ska skjuta till ytterligare skattemedel då det bara är max 2000 Kalmarbor som kommer att få möjlighet att få tillgång till en biljett säger Birgitta Axelsson Edström som är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Hasse Carlsson, SR Kalmar
hasse.carlsson@sr.se

3 februari 2009
27 januari 2009

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".