Fotboll

Bo Johansson väntad ny ordförande i Sef

Elfsborgs ordförande Bo Johansson valdes på fredagen till ny ordförande i Föreningen svensk elitfotboll, Sef.

Sef är en intresseorganisation för lagen i allsvenskan och superettan. Djurgårdens Bo Lundquist var ordförande men valde att inte ställa upp för omval sedan valberedningen föreslagit Johansson.

Viceordföranden Leif Lindstrand fick inte heller plats i valberednings förslag. Det ledde också till två sena avhopp från styrelsen under veckan, Brommapojkarnas Ola Danhard och Helsingborgs Sten-Inge Fredin. Trots det blev det ett lugnt och enigt årsmöte.

Som ny ordförande nämner Johansson snabbt två saker som är viktiga för Sef. Den kommersiella frågan med tv-avtal och andra avtal och dels publikfrågan.

Just publiken var en het fråga för Sef förra säsongen sedan föreningen gett bortalagen ett ökat ansvar för sina supportrar vilket ledde till protester och bojkotter från framför allt storstadsklubbarnas supportrar. Något som också påverkat klubbarnas ekonomi.

En annan viktig fråga för Sef är bolagiseringen något som ska utredas

Nya i Sef-styrelse är Michael Andersson, Hammarby, Mikael Kaller, Halmstad, Rose-Marie Frebran, Örebro, Fehmi Tasci, Assyriska och Bo Fagerberg, Ljungskile.

Rose-Marie Frebran blev därmed den första kvinnan i en Sef-styrelse.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista