fotboll

Fotbollförbundet backar om bolagisering

Svenska fotbollförbundet drar tillbaka sin motion till Riksidrottsmötet om bolagisering. Frågan ska diskuteras mer först.

Frågan om bolag inom idrotten delar fotbolls-Sverige och efter lördagens årsmöte tar Svenska fotbollsförbundet tillbaka den motion man tidigare lämnat in tillsammans med Svenska ishockeyförbundet till Riksidrottsmötet i maj.

-Det är bolagiseringsfrågan som delat fotbolls-Sverige och där är vi inte färdigpratade och därför ansluter vi till Riksidrottstyrelsens linje och tar tillbaka motionen till 2011 för att diskutera oss samman mer. Vi förutsätter att SEF och EFD nu tar djupa diskussioner i denna frågan, sade omvalde ordföranden Lars-Åke Lagrell enligt förbundets egen hemsida.

Med nuvarande regelverk måste en idrottsförening också har röstmajoritet på bolagsstämman, vilket motionen ville upphäva.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".