forts. Lägret

Där gled de runt i matchande träningsoveraller och såg allmänt nöjda ut med tillvaron. Som förresten verkade allt annat än lugn.

Hotellet hade varje dag ett digert schema med aktiviteter för pantrarna. 11.00 minigolf, 12.00 lunch, 13.00 Tipspromenad 15.30 Radio (!) och 19.00 Bridge. Plus en massa annat.

Ett tvättaäkta pensionärskollo fullt av härliga events!

Trevliga typer var de också, pensionärerna. Nästan lite för trevliga. Om du gjorde misstaget att hälsa och utbyta en kortare artighetsfras var du fast.

Här gällde devisen ”Ger du ena långfingret tar de hela handen”.

En kort fråga om hur det var att bo på Cypern över vintern betydde att du var stuck in the lobby den närmaste halvtimmen och fick lyssna på mer eller mindre meningslösa stories.

För att kunna passa alla tränings- och matchtider blev det därför till att endast bjuda på en liten nickning och som mest ett kort ”god dag” när man möttes av något äldre par på hotellområdet.

(25 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista