Ängelholm kom femma i fjol.
fotboll superettan

Ängelholm kliver ur Rögles skugga

Ängelholm förknippas mest med hockey och Rögle. Men på sommaren riktas blickarna mot stadens helgula fotbollslag i superettan.

Idrottsligt förknippar nog de flesta Ängelholm med ishockeylaget Rögle. Men på sommaren kliver Ängelholms FF fram ur dess skugga, även om de inte ser det så själva.

– Jag tycker inte man kan se det två. Det är två olika sporter och varsin årstid. I Rögles fall är det halva skånes lag, vi är inte halva skånes lag, det finns fler fotbollslag som är betydligt större än oss, säger tränaren Roar Hansen.

Laget var nykomlingar i superettan för andra gången i fjol och gjorde det bra, en femteplats.

–Vi hade en hög målsättning inför säsongen. Vi hade det lite tufft på våren, men gjorde en fantastisk höstsäsong och förlorade bara mot Örgryte. Det jag är överraskad över är sättet vi gjorde det på, att kunna spela ett eget spel, säger Roar Hansen.

På den årliga upptaktsträffen tippades Ängelholm på en sjätteplats.

– Vi har värvat spelare som vi är nöjda med och har spelat bra träningsmatcher trots att vi har förlorat, säger Roar Hansen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".