Har gjort sitt i blågult.
Fotboll

Marklund tackar för sig i landslaget

Hanna Marklund har kommit tillbaka mycket starkt som fotbollspelare efter barnafödande. Men något mer landslagsspel blir det inte.

– Att ta hand om lilltjejen och spela i Sunnanå är tillräckligt. Det är länge man är borta om det är mästerskap. Därför satsar jag mer på henne och framtiden, med jobb och sådant, säger Hanna Marklund till Radiosporten.

Beslutet att tacka nej till landslaget gäller resten av karriären, men det var ett tufft beslut att ta.

– Det är därför man har varit med så länge, landslaget är höjdpunkten. Hur roligt som helst, mästerskap är ju verkligen superkul. Samtidigt känner jag att jag har gjort det länge och är jättenöjd med mina år i landslaget, säger Marklund.

Förbundskapten Thomas Dennerdy har inte fått ett nekande besked av Hanna Marklund själv.

– För våran del är hon absolut aktuell och vi har medvetet valt att ligga lågt med henne i början av allsvenskan, säger Dennerby till Radiosporten.

Landslagsledningen tänker låta åtta tio omgångar gå av allsvenskan och sedan börja följa henne.

– Känner vi att hon är så bra att hon ska med så kommer vi självklart att ta ett snack med henne. Hanna Marklund i stöten är alltid välkommen hos oss.

De kommer dock inte att tjata henne tillbaka till landslaget.

– Jag tillhör dom som inte tror på övertalning, det ska vara ett klokt resonemang där man kommer fram till en lösning. Jag tror inte att man presterar bra om man blir övertalad till någonting, säger Dennerby.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".