Min U21-trupp

Okej, här är mina 23 spelare, som om jag hade varit förbunskapten för U21 hade utgjort EM-truppen:

Målvakter:
Johan Dahlin
Kristoffer Nordfeldt
Pär Hansson

Försvarare:
Rasmus Bengtsson
Mattias Bjärsmyr
Mikael Lustig
Emil Johansson
Martin Olsson
Erik Lund
Pär Karlsson

Mittfältare/Forwards:
Rasmus Elm
Gustav Svensson
Andreas Landgren
Emir Bajrami
Gabriel Özkan
Guillermo Molins
Denni Avdic
Labinot Harbuzi
Ola Toivonen
Marcus Berg
Pontus Wernbloom
Robin Söder
Rasmus Jönsson

Målvakerna är alla tre väldigt bra, och väldigt givna. Tvingas jag utse en förstemålvakt i dagsläget är mitt namn Johan Dahlin.

Bland försvararna ser jag Bjärsmyr, Bengtsson och Lustig som givna i startelvan. Emil Johansson och Martin Olsson får slss om vänsterbacksplatsen. En är ute i kylan i ett Premier league-lag, en är nyckelspelare i ett allsvenskt bottenlag...

Labinot Harbuzis vårsäsong ger honom en självklar plats i truppen. Men min startelva har Rasmus Elm och Gustav Svensson på innermittfältet.

Ola Toivonen och Marcus Berg på topp! Lyckas dessa två pricka formen kan Sverige gå riktigt långt...

Namn som jag inte har tagit ut. Johan Oremo har helt enkelt varit för dålig i Djurgården och det vore fel att ta ut en spelare som uppenbarligen är inne i sin djupaste formsvacka hittills i karriären.

Pierre Bengtsson har varit med mycket i U21 och är duktig, men det finns mer formstarka spelare att tillgå som går före.

Jag har från säkra källor fått veta att Albin Ekdals ljumskskada stoppar honom från EM-spel. Annars hade han funnits med.

I morgon kväll tas truppen ut och jag ska som sagt vara på plats på Söderstadion och tillsammans med Lasse Granqvist spekulera lite om truppen i Sportextra efter 17.

(23 maj)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista