Inför U21-EM

Emir Bajrami bäst en mot en

Elfsborgs tekniske yttermittfältare Emir Bajrami försöker vara lite rolig att kolla på emellanåt. ”Men om man jämför med Fabregas och grabbarna kanske jag inte sticker ut så mycket.”

– Det är väl min spelstil och det jag är bäst på, menar Emir Bajrami. Det är nog därför jag har varit med i U21-landslaget, att jag har bra kvalitéer en mot en och man måste ju använda sina bästa kvalitéer.

Emir Bajramis ögon lyser när han pratar om sommarens höjdpunkt – EM-slutspel på hemmaplan.

– Det är morgondagens stjärnor som kommer hit och att få spela mot såna spelare och framför allt på hemmaplan med publiken i ryggen, det är stort. För mig själv också är det ett otroligt skyltfönster, när det kommer att sitta kanske 50 scouter och agenter på plats.

Och det är inga dåliga motståndare som kommer till EM för att möta bland andra Emir Bajrami. Själv nämner han Italiens Giovinco och Aquafresca samt Spaniens Bojan Krkic och Diego Capel.

Om det svenska laget säger Bajrami:
– Vi har väl ingen som sticker ut från mängden, jag tror vi är mer starka som ett lag. Vi tror stenhårt på det vi gör och vi har en klar spelidé som vi har fått från Söderberg och Lennartsson.

– Vi har redan visat att vi kan spöka till det för de stora nationerna. Vi har kryssat mot Portugal och Spanien. Och så slog vi Hollands B-landslag med 3-0 också.

Emir Bajramis stora fotbollsförebild kallar Emir för ”den riktige Ronaldo” eller ”den tjocke Ronaldo”.

– Hans spelstil, hans driv. När han fick bollen var det bara full fart. Jag tror att det är tack vara honom som det finns spelare som Lionel Messi och Ronaldinho.

Drömmen är att spela i Barcelona tillsammans med Messi.
– Då drömmer jag ordentligt, avslutar Bajrami.

Jonas Enarsson
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista